~Pembaca Setia~

*~Dari Lubuk Hati Penulis~*

Assalammualaikum semua!

blog ini AK hasilkan untuk mencoret karya-karya yang lahir dari hati AK khas untuk tatapan umum. AK masih bertatih dalam dunia penulisan ini, segala kelemahan AK harap dimaafkan. harap segala karya ini tidak akan ditiru dan diubah hakcipta kerana tolonglah hargai penat lelah dan jerih payah AK dalam menghasilkan karya-karya ini.

Pembaca semua sangat-sangat dialukan untuk memberi sebarang komen dan pandangan yang menbina. Diharap dengan adanya blog ini dapatlah kita berkongsi pendapat seterusnya membantu AK memperbaiki diri dalam arena penulisan ini...dan tolong doakan semoga impian AK untuk membukukan karya dan novel AK akan terlaksana... InsyaAllah... amin...
Terima kasih...

Penuh rasa Cinta,

~Aliesha Kirana~

Thursday, May 3, 2012

Coretan Sepanjang PBAKL 2012!

Assalammualaikum semua!

Alhamdulillah, sudah selamat sampai di tanah air semula setelah berkampung di PBAKL 2012. pertama kalinya menjejak kaki ke PBAKL, sebagai seorang penulis, memang memberi seribu kemanisan dalam kotak kenangan AK.

hari Ahad, sampai ke PBAKL dalam pukul 10.30, tapi malas nak ke booth KS lg sebab nak meronda dulu. sekali punyalah ramai makhluk Allah dalam tu. hehehe. kadang2 terhenti di tengah jalan sebab xtau nak bergerak macam mana lagi dah. ehehe.

dari tingkat atas
nampak Ustaz Azhar idrus kt pentas utama!
sempoot~
khusyuk memilih
booth KS sebelah GempakStarzz
lunch for that day. air milo rm4, jagung rm3. kenyang sebab mahal. haha.
bersama sifu. Kak Syamnuriezmil
bersama bff zaman u dulu! hehe
bersama Kak Melur Jelita! baru beli ASST lepas lama dgr psl aura Hilman Yong. heehehehe.

hari Ahad mmg xmampu nak ambik gmbr sendiri dekat booth KS sgt, sbb ramai gila org! semputt dok bersesak! tapi yg bestnya, time nak beli ASST, boleh pulak kak Melur Jelita terus heboh kt semua, yg AK ni penulis LYMA. adeh! baru ingt nak lari dah dr sign lepas habis sesi AK. last-last kene sign lagi dlm 4-5 org punya buku. heehehe.

Hari Isnin, AK xtau nak ke mana, sebab kawan AK bekerja. so ambik keputusan nak ke PBAKL sekali lg. kali ini dgn hrpn dpt berjalan dgn tenang. keh3.

jam 9.30 dh terpacak dalam PWTC, rehat2 dl. kol 10 tepat, terus terjah KS sbb nak beli Suami Aku Ustaz. hari ahad nak beli, dah habis. kali ni risau punya pasal, cepat-cepat beli. haha.

tapi kan... bila sampai je ke booth KS, tegur2 akak yg bertugas, terus ditarik untuk bertugas sama. =_=" ingatkan xpayah. kah3.

then bertugaslah dr kol 10 tu, sampai kol 5.30 jugak la, baru AK balik. haha. ingatkan tak ada org hari tu. rupanya ramai gilaaa! cuma kurang skit dr hari ahad je. mybe sbb ramai ambik cuti hr isnin tu. kan?

awal-awal sblm org mula membanjiri
posing dulu sementara tgn masih belum lenguh
saya bertugas sorang2. T_T

lepas tu dah xboleh pandang kamera dah, sebab sibuk sign otograf. kih3.



seronok sgt rupanya bila join PBAKL ni. AK puas, sebab dpt jumpa ramai pembaca dan pembeli LYMA. terima kasih pada semua yang sudi berkunjung ke booth KaryaSeni dan menemui AK! sayang kalian ketat-ketat!

InsyaAllah tahun depan, AK cuba spend lebih byk masa di booth KS, kalau ada peluang lagi ya. hehehe. muah3!

hasil tangkapan kt PBAKL. menanges tgk duit makin surut dlm dompet. T_T
 Jumpa lagi di PBAKL akan datang! InsyaAllah!

p/s : lepas balik dr PBAKL, dan lihat sendiri sokongan pembaca, terus bersemangat nak menulis lagi dan lagi! heeheh.

Suka? =)

8 comments:

  1. ramai peminat dari pelajar sek. menengah la..hehe...banyak nyer beli novel! yang xtahan tu ada komik gempak kat bawah..kata booth berjiran! hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha! kann. smpt lg menyinggah. heheeh. aah hr isnin ramai student. mybe pihak skolah buat rombongan. hehehe

      Delete
  2. wahh bestnyeee beli buku @-@ hehe

    ReplyDelete
  3. Asalamu alaikum

    JazakAllah for sharing, if you have 30sec come and have a look at Golden Words..

    ReplyDelete
  4. salam
    sayangnya akak berada diutara..jauh nak terjah ..

    ReplyDelete
  5. sayangnya.lia pg hari sabtu..hehehe

    ReplyDelete
  6. syoknyeee.. tak sempat nak terjah.. huhuhu..

    ReplyDelete
  7. alaaaa... aritu pergi pesta buku tu ari jumaat. xde pulak penulis novel kat booth karya seni.kan best klu dapat autograph penulis...

    tapi saya da beli da novel akak. best ooo.. dah le dapat potongan harge.. yihuu..

    ReplyDelete

Dah habis baca tu, rajin-rajinlah tinggalkan komen eh! boleh jugak AK perbaiki penulisan AK. heheeheh. Terima Kasih!

Goodreads!

Aliesha Kirana's books on Goodreads
Love You Mr. Arrogant Love You Mr. Arrogant
reviews: 4
ratings: 15 (avg rating 3.80)

~Kepantasan Menaip~

Typing Test

Visit the Typing Test and try!

Lintas Lansung dari Penulisan2u