~Pembaca Setia~

*~Dari Lubuk Hati Penulis~*

Assalammualaikum semua!

blog ini AK hasilkan untuk mencoret karya-karya yang lahir dari hati AK khas untuk tatapan umum. AK masih bertatih dalam dunia penulisan ini, segala kelemahan AK harap dimaafkan. harap segala karya ini tidak akan ditiru dan diubah hakcipta kerana tolonglah hargai penat lelah dan jerih payah AK dalam menghasilkan karya-karya ini.

Pembaca semua sangat-sangat dialukan untuk memberi sebarang komen dan pandangan yang menbina. Diharap dengan adanya blog ini dapatlah kita berkongsi pendapat seterusnya membantu AK memperbaiki diri dalam arena penulisan ini...dan tolong doakan semoga impian AK untuk membukukan karya dan novel AK akan terlaksana... InsyaAllah... amin...
Terima kasih...

Penuh rasa Cinta,

~Aliesha Kirana~

Monday, March 26, 2012

Komen Tentang Novel Love You Mr. Arrogant.

Assalammualaikum semua!

sedang mencari ulasan untuk novel LYMA, tapi masih belum ketemu di mana-mana blog. hehe. tak apa. dekat sini, AK sharekan beberapa komen dari beberapa pembaca novel ini.

hee. ^__^

komen 1 : 

LYMA sangat menariksss & deliciousssss… kenapa yer?? Jawapan dier sbb saya suke… hahaha… 
♥ part runaway bridegroom (sangat romantic okek), , 
♥ Irham-Zaara relationship, 
♥ the trust that Irham have in Zaara, 
♥ Pengorbanan Zaara (even tho in real life I will never do it), 
♥ part rindu2an tyme kat kampong… kesimpulannyer suke semuanyer… 
♥ the story line, 
♥ the hero & heroin, 
♥ Hadry too…Thanks Hadry for the “punch”. =p

komen 2 :
nk komen? x pandai la....
tp senang ckp cerita lebih kurang bicara hati tp tak sekonflik bicara hati... mase baca boleh seyum, boleh sedih, boleh meluat.... untuk bacaan ringan ok...sy suka buku nie.... tp zara syg irham lebih dr zahlia syg syahran.... suka zara dlm nie.....

komen 3 :
Tahniah! akak suka dengan jalan cerita LYMA. memang AK tak menghampakan akak.walaupun jalan ceritanya simple,tapi memang sesuai denga watak dan ceritanya...

komen 4:
love you mr arrogant the best... sy da bli n dh hbs bc... 1mlm xtto wo.....

komen 5 :

citer Mr arrogant tu best wat sape2 yg suke jln crita yg ringan n x meleret....hehe

komen 6 : 

Baru je hbs baca start semalam baca hari ni hbs.best juga cite dia tp mcm cepat sangatlah jln cerita dia apa pon semoga terus hasil kan novel lg ya kami tunggu,-:)

komen 7 :

best sangat! berjaya habiskan baca novele ni dlm masa 4 jam je... ♥♥♥♥
 komen 8 :  
dah beli semlm n hbis bc semlm jgak....best sgt...irham tu hti kering tp so sweet ^_^

komen 9 :

Baru habis baca...suker ngan irham, syahdu ngan zaara...:) Leh di kategorikn dlm gulungan 5* sbb citer yg xkusut n sgt simple, tp sikit syahdu ngan watak zaara tu...
komen 10 :

Cerita macam best je...macam kelakar pun ada......tapi dah terlalu byk cerita yang seumpama itu...kawin paksa dgn lelaki kaya......
ok dah tak larat nak copy paste dah ni. =_="

ada yang suka, ada yang so-so, ada yang tak suka. semuanya bergantung pada citarasa pembaca jugak kan? ^_^ AK xkecik hati. hehehe. mmg faham dengan keadaan ni. apapun buat yg belum baca lagi, baca dulu baru tahu. chewah! hehe

selamat mencari novel ni buat sesiapa yg belum dapatkannya lagi. heeheh. dekat kedai-kedai buku berhampiran, dah ada. selamat membaca dan selamat memandu perjalanan cinta Zafriel Irham dan Zaara Amirah!

p/s : ya ada yg samakan dgn Bicara Hati, tapi InsyaAllah ceritanya tak sama. masa AK tulis novel ni mula-mula dulu, memang tak terfikir langsung pasal novel BH. segala persamaan adalah secara tidak sengaja. kalau rasa macam AK meniru novel BH, harap dapat dimaafkan kekhilafan AK ni. huuu.

Suka? =)

11 comments:

  1. kan3...ramai yang jatuh cinta dengan zafriel irham... kak kiran..pink mood cemburu ni...sebab ramai sangat yang dah mula jatuh cinta kat hero kesayangan pink tu... huk2 dicadangkan semua tengok cter he's beautiful...hahaha kemudian baca novel LYMA..wink3.... (^__^)

    ReplyDelete
  2. nak beli cari dkat popular dkat kedah hari tu x jmpa sedinya sob sob

    ReplyDelete
  3. tak sabar nak baca kak AK!!!!

    ReplyDelete
  4. xde la macam bicara hati, cite ni ada keistimewannya yg tersendiri.. AK, dila suke sgt love you Mr Arrogant ni hehe...even irham ni hati kering, tp dia sgt ambil berat pada Zara, sooooo sweetttt!!!mintak2 AK akan hasilkan novel yg lebih terbaik drpd ni hehe...gud job AK!!!

    ReplyDelete
  5. lepas sy beli novel LYMA ni sy terus baca dan habis dalam masa 4 jam! memang bestttt sgtttt! comel lah cerita ni!

    ReplyDelete
  6. Miss Aliesha punya novel memang best..

    1)The tagline memang menarik.
    2)Jalan cerita yang menghiburkan.
    3)scene2 dlm cerita memang sweet.
    4)MOst of all ,novel yg menghiburkan jiwa.

    Kpd sesiapa yg belum beli novel "Love You Mr Arrogant by Aliesha Kirana"..sila dptkan sekarang..memang best giler novel ni :)

    ReplyDelete
  7. kene terjah kedai buku cepat nih..

    adoyaiii.. saye mau satu!!! =D

    ReplyDelete
  8. LYMA antara citer yg plg BEST penah akak baca....

    ReplyDelete
  9. terbaek lah AK... saya sayang sangat LYMA ..tpi,,sampai sekarang tak dapat nak baca LYMA lagi...tak de mase lah nak pergi kedi buku.. busy sangat,,emm... nak LYMA..

    ReplyDelete
  10. LYMA mmg best gler, dalha tu,, Irham sweet glerr...!! <3

    ReplyDelete
  11. salam..saya baru je bace novel love you mr.arrogant..best sngat cerita die..tebuai dngan sfat irham yg keras tapi mempunyai sifat yg sweet

    ReplyDelete

Dah habis baca tu, rajin-rajinlah tinggalkan komen eh! boleh jugak AK perbaiki penulisan AK. heheeheh. Terima Kasih!

Goodreads!

Aliesha Kirana's books on Goodreads
Love You Mr. Arrogant Love You Mr. Arrogant
reviews: 4
ratings: 15 (avg rating 3.80)

~Kepantasan Menaip~

Typing Test

Visit the Typing Test and try!

Lintas Lansung dari Penulisan2u